Ciasto: - 1 szklanka suchego maku - 1 szklanka wiórek kokosowych - 1 szklanka białek - 1 szklanka cukru - 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Białka ubijamy na pianę, a następnie dalej ubijając wsypujemy cukier. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 45 minut w 180 st. C Masa: - 1 szklanka mleka - 1 szklanka cukru - 3 jajka - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżka mąki pszennej - 1 masło - biszkopty - czekolada Krem smarujemy na makowym cieście i przykrywamy biszkoptami, a po wierzchu polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej z niewielką ilością mleka, lub gotową polewą czekoladową. To ciasto chyba każdy zna, choćby z nazwy ;) taka klasyka - makowo-kokosowy spód, a na nim delikatny krem i biszkopty oblane czekoladą po prostu pysznie.