Składniki: Ciasto: 1/2 szklanki kaszy jaglanej – 100g 3 łyżki oleju 3 jajka 1/2 szklanki kakao bez cukru 1/2 szklanki płynnego, naturalnego miodu 1 płaska łyżeczka sody (lub proszku do pieczenia) 1/4 szklanki mleka (można użyć roślinnego) Na kolejną Zdrową Środę przygotowałam brownies z kaszą jaglaną, słodzone miodem, bez cukru. 2. Wszystkie składniki na ciasto razem z ugotowaną kaszą przełożyć do blendera, zmiksować. Płatki migdałowe i orzechy przypieką się z wierzchu i będą przyjemnie chrupały. Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Piec w temperaturze 180°C na funkcji góra-dół przez około 45 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika (ciasto bardzo mało rośnie). Brownies po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia.