Dorsz ze szpinakiem i Mozzarellą

Magda

Fit

19.08.2016 15:49

Dorsz ze szpinakiem i Mozzarellą

Sposób przygotowania Filet z dorsza pokroić na kawałki, umieścić w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą oraz pieprzem, a następnie skropić sokiem z cytryny. Często słyszę od swoich pacjentów, że nie jadają ryb, ponieważ ich nie lubią lub nie mają pomysłu na przyrządzenie. Moja dzisiejsza propozycja to smaczne, szybkie w przygotowaniu oraz pożywne danie, czyli dorsz ze szpinakiem i Mozzarellą, który zasmakuje nawet najbardziej wybrednym. Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, jogurt naturalny, wyciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, gałkę muszkatołową oraz szczyptę soli.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://bonavita.pl/dorsz-ze-szpinakiem-i-mozzarella