Focaccia z pomidorami i tymiankiem

Beata
Obiad
18.08.2016 0:09
Focaccia z pomidorami i tymiankiem

Składniki 400 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 szklanka mleka 50 g oleju sól tymianek 1 duży pomidor oliwa z oliwek Posypać jedną łyżeczką mąki przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do momentu aż drożdże zaczną powiększać swoją objętość. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto na grubość około 1 cm. Ciasto wyrobić drewnianą łyżką, do momentu aż będzie od niej odchodzić, a następnie wyrobić ręcznie. Drożdże pokruszyć do garnuszka, dodać cukier, 3 łyżki ciepłego mleka (nie gorące). Poczekać aż ciasto lekko podrośnie na blaszce. Ulubione danie mojego starszego syna i na Jego życzenie dzisiaj robiłam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/08/focaccia-z-pomidorami-i-tymiankiem.html