Składniki: na ciasto 1,5 szklanki mąki 0,5 kostki margaryny 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka na bezę 3 białka szczypta soli łyżeczka mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru dodatkowo 0,5 szklanki cukru dodatkowo 0,5 kg śliwek 3 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, wyłożyć nim dno i boki tortownicy, nakłuć je w kilku miejscach widelcem, posypać migdałami. Z białek, cukru, mąki ziemniaczanej ubić sztywną piane i wyłożyć na śliwki, piec 45 minut w 180 stopniach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://lubieessc.blogspot.com/2016/08/tarta-sliwkowa-z-migdaami-i-beza.html