Smażona kolorowa marchewka 25 minut Składniki: 1 pęczek kolorowej młodej marchewki 1/2 łyżeczki płatków chili 1 łyżeczka ziaren kumin 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka ziaren kolendry sól gruboziarnista olej do smażenia posiekana świeża kolendra Wykonanie: Marchewki płuczemy i kroimy na ćwiartki. Na suchą patelnię wrzucamy utarte przyprawy i chwilę je prażymy, następnie dodajemy olej, wrzucamy marchewki, dokładnie obtaczamy je przyprawami. Zrobiłam je w bardzo prosty sposób z dodatkiem orientalnej nutki, czyli z kolendrą, kuminem i chili. Ostatnio trafiłam w końcu na targ w Fortecy u Kręglickich i kupiłam je u Pana Ziółko.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/08/smazona-kolorowa-marchewka.html