Muffinki z jagodami

Anna
Ciasta
29.07.2016 18:26
Muffinki z jagodami

Składniki: 300g mąki tortowej 80g brązowego cukru (lub 50g cukru białego) 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej Masło lub ½ szklanki oleju 180ml maślanki (mleka lub jogurtu naturalnego) Muffinki z jagodami są jednymi z najpopularniejszych rodzajów babeczek w Anglii oraz w Stanach Zjednoczonych. Masło (koniecznie musi być miękkie) miksujemy razem z brązowym cukrem oraz z łyżeczką cukru waniliowego, do momentu powstania puchu. Opis muffinki z jagodami: Muffinki z jagodami to bardzo lekki, delikatny i słodki deser. Jagody również uważane są za delikatny owoc, więc doskonale komponują się z delikatnym smakiem muffinki. W sezonie letnim możemy użyć świeżych jagód, natomiast w późniejszym okresie można użyć tych mrożonych. Wszystkie składniki, które używamy do muf finek powinny być w temperaturze pokojowej. Na koniec gotowe ciasto łączymy z jagodami. Suche składniki dodajemy naprzemiennie z maślanką. Na początek do miseczki przesiewamy mąkę i dodajemy do tego proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/muffinki-z-jagodami/