Składniki: 2 garści zielonej fasolki szparagowej 150 g kiełbasy 1 cebula 2 ząbki czosnku pół świeżej chili puszka krojonych pomidorów pół szklanki wody sól olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) Fasolkę myjemy i odcinamy twarde końcówki. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w półplasterki kiełbasę, po chwili dodajemy do niej cebulę i czosnek, smażymy do zrumienienia. Chciałam jeszcze poeksperymentować z papryczką jalapeno, ale w końcu odpuściłam, dodałam zwykłą chili. Całość zalewamy wodą i pomidorami, doprawiamy solą i gotujemy pod przykryciem około 20 minut, do momentu aż fasolką będzie miękka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/fasolka-szparagowa-z-kielbasa-w-sosie-pomidorowym/