Tiramisu

Anna
Ciasta
23.07.2016 11:22
Tiramisu

Składniki: 500g serka mascarpone 250-300g podłużnych biszkoptów 4 jajka 50 ml likieru Amaretto 250 ml kawy espresso 50g cukru szczypta soli kakao Deser składa się z warstwy biszkoptu nasączonej mocną kawą oraz likierem Amaretto, na którą nakłada się warstwę z serka mascarpone, jajek, śmietany i cukru. Tak przygotowane ciasto odkładamy do lodówki na min 5 godzin, jednak najlepiej pozostawić na całą noc (masa będzie długo tężała). Na niskich obrotach miksera dodajemy powoli serek mascarpone. Wyrównujemy i na górę wykładamy kolejną warstwę namoczonych biszkoptów. Sposób przygotowania: Żółtka i cukier utrzeć mikserem na jednolitą, jasną, kremową pianę. Przepis na tiramisu to klasyka włoskich deserów. Na biszkopty wykładamy połowę masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/tiramisu/