Udźce z kurczaka w dymnym sosie

Agata
Obiad
22.07.2016 8:37
Udźce z kurczaka  w dymnym sosie

Naturalny dym wędzarniczy w płynie oraz olej o dymnym aromacie kupicie w sklepie Dobra kiełbasa Udźce z kurczaka w dymnym sosie 60 minut + marynowanie Składniki Marynata: 500 ml wody 1 łyżka soli 3 łyżki naturalnego dymu wędzarniczego w płynie do kurczaka 8 udźców z kurczaka 2 duże cebule 2 łyżki oleju roślinnego o aromacie dymnym oleju roślinnego o aromacie dymnym 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej pieprz Wykonanie: W garnku mieszamy składniki marynaty. Udźce oprószamy przyprawami i układamy w żaroodpornym naczyniu, Cebule obieramy i kroimy w grube piórka, układamy na mięsie i skrapiamy dymnym olejem. Bez konserwantów, bez chemii, bez dodatków E w roli głównej, ponieważ został on produkowany w kontrolowanym procesie pyrolizy, czyli suchej destylacji. Oczywiście z tradycyjnego wędzenia nie zrezygnuję, bo uwielbiam ten rytuał, ale na pewno będę wykorzystywała dym w płynie do różnych potraw. Dziś zapraszam Was na kurczaka w troszkę innym wydaniu niż zwykle. Mięso przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni rzez 50 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/07/udzce-z-kurczaka-w-dymnym-sosie.html
Kulinarne przygody Gatity

Kulinarne przygody Gatity

Agata

facebook

instagram