Kruche pierożki z jaglaną i pieczarkami

Katarzyna
Dania mączne
20.07.2016 21:08
Kruche pierożki z jaglaną i pieczarkami

Pierożki nietypowo- pieczone z farszem pieczarkowo- jaglanym. Składniki:1 i 3/4 szklanki mąki4 jajka1 żółtko jaja120 ml kwaśnej śmietany8 dag kaszy jaglanej4 łyżki masła12 dag pieczarek½ łyżeczki proszku do pieczeniasól do smakupieprz do smakunatka pietruszkiWykonanie:Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , dodać szczyptę soli, wiórki masła, 1 jajko, śmietanę i zagnieść ciasto- odstawić do lodówki. Rozwałkować kruche ciasto na wysypanej mąką stolnicy- kroić na kwadraty o boku 10 cm, nakładać po łyżce farszu na jeden kwadrat i skleić widelcem pierożki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/01/kruche-pierozki-z-jaglana-i-pieczarkami.html