Placki z cukinii i szynki smażymy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego z obu stron na złoto, podajemy placki z kleksem jogurtu greckiego i natką pietruszki, można też podać placki z sosem tzatziki. Polecam też przepisy na kabaczka w cieście, placki z cukinii i polędwicy sopockiej, kotlety mielone z cukinią, kotlety z kurczakiem i cukinii. mała cukinia 5 plasterków szynki gotowanej 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej / skrobi kukurydzianej szczypta chilli sól i pieprz do smaku siekana natka pietruszki olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Umytą cukinię osuszamy ręcznikiem papierowym, ścieramy cukinię nie obierając ze skórki bezpośrednio do miski na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Tym razem przedstawiam Wam mój pomysł na szybki letni obiad z wykorzystaniem cukinii – placki z cukinią i szynką, oraz natką pietruszki. Placki z tartej cukinii przygotowuje się w iście ekspresowym tempie, najwięcej czasu zajmuje starcie cukinii i pokrojenie szynki. Przeważnie każdy jadł już placki ziemniaczane, ale placki z dodatkiem innych tartych warzyw nie każdy już jadł.