Kostka alpejska

Beata
Ciasta
15.07.2016 0:08
Kostka alpejska

Jeśli macie ochotę na inne moje ciasta to zapraszam tutaj Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyzki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Dodatkowo 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 80 g startej mlecznej czekolady Składanie ciasta biszkopt dżem masa kajmakowa masa śmietanowa starta czekolada kostka alpejska Masa śmietanowa 800 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem, ubijając na sztywno. Masa kajmakowa 400 g masła 460 g kajmaku 300 g bezów Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie żółtka. Bezy do ciasta muszą być kruche, a nie ciągnące się w środku. Podgrzać w mikrofali lub w kąpieli wodnej, ale nie gotować. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/07/kostka-alpejska.html