Bułki do kebaba

Ewelina
Obiad
12.07.2016 16:09
Bułki do kebaba

Bułki do kebaba Składniki: - 600g mąki pszennej - 250ml ciepłej wody - 42g świeżych drożdży - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli - 150g jogurtu naturalnego - 2 łyżki oleju - 1 roztrzepane jajko - sezam - Do ciepłej wody dodać cukier, rozkruszone drożdże i 2 łyżki mąki. Zagniatamy na gładkie i elastyczne ciasto, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto przekładamy na dużą prostokątną blachę (najlepiej ta z wyposażenia piekarnika, wyłożona papierem do pieczenia). - Wkładamy do piekarnika nagrzanego 200C i pieczemy przez 25- 30 minut na złoty kolor. - Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i zostawiamy na kratce do wystudzenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tagebuchpopolsku.blogspot.com/2016/07/buki-do-kebaba.html