Sernik na zimno z brzoskwiniami

Ciasta
05.07.2016 11:57
Sernik na zimno z brzoskwiniami

Składniki: 600 g serków homogenizowanych 250 ml śmietanki 30% 100 ml gorącej wody 60 g żelatyny fix do deserów 5 łyżek cukru pudru 420 g brzoskwiń z puszki 2 galaretki brzoskwiniowe 600 ml wody paczka biszkoptów Przygotowujemy galaretki używając do tego 600 ml wody według instrukcji na opakowaniu, możemy zrobić to trochę wcześniej, ponieważ galaretka długo stygnie. Brzoskwinie z puszki kroimy na plasterki i układamy na masie serowej. Wykładamy dół tortownicy (ja mam o średnicy 24 cm) biszkoptami, a na nie wylewamy masę sernikową, wyrównujemy i całość wkładamy do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moje-pitraszenie.blogspot.com/2016/06/sernik-na-zimno-z-brzoskwiniami.html