Śmietanę i mascarpone ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać pół puszki kajmaku i ostudzoną jeszcze płynną żelatynę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i układać następujące warstwy: herbatniki, pół puszki kajmaku, herbatniki, pół masy jabłkowej, herbatniki, pół masy śmietanowej, herbatniki, masa jabłkowa, masa śmietanowa. Składniki: 2 duże opakowania herbatników (około 500g) 1 kg jabłek 1 galaretka cukier 0,5 l śmietany 30% 3 łyżki żelatyny 250 g mascarpone 1 puszka kajmaku Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, przełożyć do garnka najlepiej z podwójnym dnem wlać do nich pół szklanki wody i gotować.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://lubieessc.blogspot.com/2016/10/karmelowo-jablkowe-ciasto-bez-pieczenia-przepis.html