Placki z cukinii i polędwicy sopockiej

Jolanta
Obiad
04.07.2016 8:55
Placki z cukinii i polędwicy sopockiej

Placki chyba każdy lubi, my szczególnie lubimy placki ziemniaczane, ale ta propozycja na placki nie ma w swoim składzie ziemniaków, gdyż są to placki z cukinii i polędwicy sopockiej. 😉 Składniki: 1 mała cukinia ok. 15 dag polędwicy sopockiej 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej/ kartoflanej szczypta pieprzu cayenne sól i pieprz do smaku siekany koperek olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, nie obieramy ze skórki i przekładamy do miski. Placki z cukinii smażymy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego z obu stron, podajemy placki z kleksem jogurtu greckiego i koperkiem lub sosem tzatziki. Smacznego!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/drugie-danie/placki-z-cukinii-i-poledwicy/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta