Sałatka brokułowa Składniki: jeden duży brokuł lub 2 małe 4 jajka pęczek rzodkiewek 2 ogórki gruntowe 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany łyżeczka czosnku granulowanego pieprz sól Dodatkowym plusem jest też fakt, że akurat w lecie rozpoczyna się sezon na większość świeżych warzyw i owoców. Znacie już moją dewizę 🙂 – najlepsze sałatki to te które mają niewiele składników i taka właśnie jest i ta propozycja. Odsączone brokuły, ogórek, rzodkiewki i pokrojone na ćwiartki jajka wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy. Jest za ciepło i za duszno, żeby jeszcze grzać się przy kuchni ;/ Też tak macie? Mój letni jadłospis składa się głównie z dań złożonych z makaronu, ryżu albo po prostu sałatek. Gotujemy około 8 – 10 minut, ma być lekko twardawy – al dente. Kiedy nadchodzą upalne dni to szczerze powiedziawszy nie mam ochoty na jedzenie.