Proste ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką

Katarzyna
Ciasta
21.06.2016 20:58
Proste ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką

Składniki: Składniki na nadzienie: Składniki na kruszonkę: Wykonanie: ½ kg mąki,3 jajka,15 dag cukru,1 szklanka mleka,5 dag drożdży,15 dag margaryny,sól do smaku,1 kg jabłek,tłuszcz do formy. Z dwóch łyżek mąki, ½ szklanki ciepłego mleka, łyżki cukru i szczypty soli przygotować rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Wszystkie składniki na kruszonkę razem wymieszać, posypać ciasto z jabłkami i znowu odłożyć na chwile do wyrośnięcia. Do rozczynu wsypać mąkę, dodać jajka utarte z cukrem i wyrabiać przez 10 minut z dodatkiem ciepłego mleka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/06/proste-ciasto-drozdzowe-z-jabkami-i.html