Składniki: - biszkopt: - 3 jajka, - 60 g mąki pszennej, - 30 g mąki ziemniaczanej, - 90 g cukru, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - szczypta soli, - dodatkowo: - 500 ml śmietanki 30%, - 1 garść borówek, - 1 masa śmietanowa owoce leśne Dr Oetker, - posypka czekoladowa Dr Oetker, - czekoladowe róże z opłatka Dr Oetker. Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Śmietankę ubijamy na sztywną pianę i pod koniec ubijania dodajemy masę śmietanową owoce leśne. Po upieczeniu biszkopt zostawiamy jeszcze na 15 minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie dodajemy pojedynczo żółtka i na końcu wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.