Cannelloni ze szpinakiem

Ewelina
Makarony
11.06.2016 10:39
Cannelloni ze szpinakiem

Sos beszamelowy : - 2 szklanki pełnego mleka - 2 duże łyżki mąki pszennej - 2 łyżki masła naturalnego - 2 ząbki czosnku - 100 g tartego żółtego sera - sól, pieprz do smaku - listki bazylii do dekoracji - parmezan do posypania Przygotowanie : - Szpinak myjemy, pozbawiamy twardych, zdrewniałych końcówek i kroimy na mniejsze kawałki. Składniki : - 1 opakowanie rurek 250 g cannelloni Lubella - 700 g świeżego szpinaku - 300 g twarogu ( można pomieszać z fetą ) - 1 szklanka bulionu - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki mąki wymieszane w odrobinie wody - sól, pieprz do smaku - olej do wysmarowania formy Uwagi;z podanych składników wyszły dwa małe naczynia żaroodporne, farsz szpinakowy który mi został, rozsmarowałam na nadziane rurki i dopiero polałam je sosem beszamelowym, jednak nie musimy tego robić. Gorący sos wylewamy na nadziane rurki i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170 *C, przez około 30-40 minut aż makaron zmięknie. - Masło rozpuszczamy w garnku, wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy trzepaczką, następnie wlewamy mleko i ciągle mieszamy. Szpinak znacznie opadnie, następnie wsypujemy pokruszony twaróg, przeciśnięty czosnek i doprawiamy do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarnefantazjemarioli.pl/2016/05/cannelloni-ze-szpinakiem-i-serem.html