Oto jakie składniki będą potrzebne do jego przygotowania: 1 bakłażan 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1/2 papryki czerwonej lub żółtej 30dkg liści szpinaku 1 jajko odrobina oleju przyprawy: pieprz, sól, gałka muszkatołowa, czosnek niedźwiedzi ewentualnie: 2 plastry chudego sera żółtego (np. hit z ryk) Bakłażana umyć, osuszyć i przeciąć na pół (wzdłuż). Nie bać się kiedy w misce z farszem pojawi się woda - sos z bakłażana. Nie bój się więc sięgnąć po aromatyczne zioła i przyprawy takie jak gałka muszkatołowa, czosnek niedźwiedzi, zioła Ojca Mateusza, pieprz czy sól morską! Włożyć do gorącego piekarnika na 10-15 minut - aż jajko się zetnie i połączy wszystkie składniki. Warunek zrobienia pysznego faszerowanego bakłażana jest jeden - nie można bać się przypraw.... Jest to świetna przekąska na wieczorny głodek :D Bakłażan faszerowany na pewno będzie Wam smakował!! Wyciągnąć bakłażan, wydrążyć środek tak, żeby nie uszkodzić skórki, posiekać i wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku (jeszcze raz powtarzam - nie bać się przypraw!). Bardzo smaczne, wręcz nie można się od niego oderwać. Nie odcinać zielonego ogonka bo warzywo się rozejdzie po upieczeniu.