Wyszło troszkę na ostro, bo mąż nie popatrzył i chorizo kupił ostre, ale smakowało super, nawet młody nie narzekał, a myślałam, że jak tylko spróbuje to będzie po jedzeniu ;) Miłego piątku Wam życzę :)) Składniki: - 150 - 200 g kaszy pęczak - 1 litr bulionu warzywnego - 1/2 szklanki białego wina (u mnie półwytrawne) - kiełbasa chorizo - 2 marchewki - 1 mała cukinia - oliwki zielone - suszone pomidory - 2 ząbki czosnku - kurkuma - natka pietruszki - 1 łyżka masła Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażam wcześniej pokrojone warzywa, po czym przekładam je do miseczki. Kaszotto, pęczotto z chorizo i warzywami piątek, maja 20, 2016 10 chorizo , kaszotto , obiad/kolacja , risotto , warzywa Hej :)) Dawno nie było, a ja kaszę pęczak uwielbiam. Kaszę płuczę pod ciepłą wodą, jak cebula się zeszkli wrzucam na patelnię, prażę tak około 2 minuty, po czym wlewam wino. Po dodaniu ostaniej porcji bulionu wrzucam do kaszy warzywa, dodaję kurkumę i pokrojone w plasterki chorizo.