A że przy okazji daje sporą dawkę witamin, błonników i innych białek, to czemu nie? Składniki: 200 g makaronu (ja użyłam casarecce) 100 g sera gorgonzola 12 pomidorków koktajlowych 3 liście jarmużu 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki mleka kawałek sera długodojrzewającego sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) Makaron gotujemy al dente. Podobne przepisy: Makaron z mascarpone, kurczakiem i suszonymi pomidorami Makaron z ricottą i suszonymi pomidorami Pappardelle z cukinią i gorgonzolą Spaghetti 3 sery z rukolą Cacio e pepe W międzyczasie, na patelni rumienimy pokrojoną w małą kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, dorzucamy od razu pokrojony w paski jarmuż (wcześniej pozbądźcie się twardej łodygi). Przyznam szczerze, że pierwszy raz miałam styczność z tym warzywem i jest naprawdę ok. W mądrych ilościach, jest bardzo smaczny. Na patelni robimy miejsce na połówki pomidorków, które lekko podsmażamy. Dodatkowo, obecnie mamy sezon na jarmuż, więc postanowiłam połączyć te dwa cuda.