PIERŚ MUSZTARDOWO-JOGURTOWA FASZEROWANA SZPINAKIEM

Marzena
Obiad
01.06.2016 22:07
PIERŚ MUSZTARDOWO-JOGURTOWA FASZEROWANA SZPINAKIEM

Składniki: - Pierś z kurczaka- ok. 350g - Musztarda- 4 łyżeczki - Jogurt naturalny- 200 ml - Pieprz - Sól - Szpinak baby- 100g - Margaryna- 5g - Ryż brązowy- 2/3 woreczka - Ogórek- 300g - Olej- ok. 5 ml Przepis: Szpinak oczyścić, poddusić na patelni z margaryną, dodać pieprz. Kurczaka oczyścić, wysmarować musztardą i zostawić na pół godziny. Jedna porcja obiadu dostarcza około: B-48 g T-10 g W-60 g E- 500 kcal WW-6 Jedna porcja kurczaka dostarcza około: B-9 g T-2 g W-27 g E- 159 kcal WW-3 Każdy dietetyk dostrzeże, że w tym zestawieniu posiłku jest typowy błąd koloru- dlatego by nie raziło nikogo w oczy proponuję zamianę ogórka na pomidora.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zapachywkuchni.blogspot.com/2016/05/piers-musztardowo-jogurtowa-faszerowana.html