Koktajl truskawkowy na maślance z miętą Składniki: 1 litr zimnej maślanki 500 g słodkich truskawek kilka listków mięty, u mnie mięta mojito cukier do smaku Przygotowanie: Do blendera kielichowego wkładamy umyte, pozbawione szypułek i osuszone truskawki, zalewamy owoce maślanką. Tym razem przygotowałam taki na maślance, bo muszę przyznać, że najlepsze koktajle z truskawek czy jeżyn smakują mi właśnie miksowanie z maślanką. Dzisiaj, z samego rana, wybrałam się na targ po ulubione owoce i warzywa oraz zioła. Udało mi się kupić sporo, w tym miętę mojito, która pięknie pachnie na balkonie. Dodajemy do maślanki z owocami listki mięty oraz cukier do smaku i miksujemy na jednolity płyn.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2016/05/koktajl-truskawkowy-na-maslance-z-mieta.html