Camembert z truskawkami

Beata
Obiad
28.05.2016 0:07
Camembert z truskawkami

Camembert z ananasem lub zapiekany w cieście francuskim Składniki: 2 serki camembert 2 zółtka 2 łyżeczki śmietany bułka tarta sól olej do smażenia 1 szklanka truskawek 1 łyżeczka cukru chilli pieprz Wykonanie: Serki przekroić na dwie połówki. Każdy plaster sera namoczyć w żółtkach ze śmietaną , a następnie w bułce tartej, po czym jeszcze raz w żółtkach i bułce tartej. Smażyć na oleju z dwóch stron, aż będzie rumiany ser. Gorący panierowany ser podawać z sosem i truskawkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/05/camembert-z-truskawkami.html

smak i uczucie

Beata