W czasie smażenia przygotowujemy sos – jogurt mieszamy z bardzo drobno posiekaną miętą i przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. W czasie smażenia przygotowujemy sos – jogurt mieszamy z bardzo drobno posiekaną miętą i przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Groszek, cebulę, łyżkę mąki, sól i pieprz wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Groszek, cebulę, łyżkę mąki, sól i pieprz wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Jeżeli używamy mrożonego pamiętajmy, że gotuje się bardzo szybko. Jeżeli używamy mrożonego pamiętajmy, że gotuje się bardzo szybko. W sezonie przygotowujemy je ze świeżego groszku, zimą z mrożonego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cookmagazine.pl/placuszki-z-zielonego-groszku/