Makaron węgiersko-indyjski.

Wilk
Makarony
24.05.2016 21:43
Makaron węgiersko-indyjski.

Dodatkowo ► olej kokosowy [10 g / 1 łyżka] ► łagodna pasta curry [30 g / 2 łyżki] ► słodka papryka [2 łyżki] ► chili [1/2 łyżeczki suszonego lub 1/4 średniej świeżej papryczki drobno pokrojonej] ► sól [1 łyżeczka] ► ciecierzyca [400 g / 1 puszka] (opcjonalnie) (u mnie chifferi rigati/kolanka marki Malma) ► mleczko kokosowe [400 ml / 1 puszka] ► pieczarki [200 g] ► cebula [100 g / 1 duża sztuka] ► papryka [230 g / 1 sztuka] Dobra wiadomość – na zimno sprawdza się genialnie jako sałatka makaronowa (zwłaszcza na drugi dzień), więc śmiało możecie zaserwować je na obiad, a resztę spakować w modny słoik i zaskoczyć znajomych aromatycznym, kremowym dodatkiem do grilla :) Makaron węgiersko-indyjski Drukuj przepis Składniki ► makaron [500 g / 1 paczka suchego produktu] Tak było tym razem – moje zapasy do wykończenia wskazywały jednoznacznie na kulinarne małżeństwo indyjskiego, kremowego curry i lekko pikantnego, mocno paprykowego węgierskiego leczo. ► pomidory [340 g / 2 średnie sztuki] Dorzucić pokrojone warzywa i smażyć przez ok. 15 minut aż do momentu, kiedy zmiękną. Zalać całość mlekiem kokosowym, ewentualnie doprawić do smaku i gotować przez 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2016/05/makaron-wegiersko-indyjski-6-skladnikow.html