Kruche ciasto z rabarbarem i bezą

Kami
Ciasta
20.05.2016 15:17
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą

Zostawało z tego mnóstwo pysznego syropu, o który kłóciłam się z moja mamą, bo ona zawsze krzyczała, że zamawia ;) Trzeba tylko pamiętać, że białka powinny stać jak najdłużej w temperaturze pokojowej, a cukier trzeba wsypywać po łyżeczce i wszystko powinno być dobrze :) Ciasto jest tak naprawdę banalnie proste, ale tak smaczne, że przymiotnik banalne bardzo niewłaściwie wygląda w jego opisie :D Ja wiem, że wychodzi perfekcyjnie kruche i jest idealne do wszystkich placków z owocami. Przepis na kruche ciasto jest od pokoleń w mojej rodzinie. Tradycyjnie kroiło się go w nieduże kawałki, zasypywało cukrem i odstawiało na jakiś czas, żeby zmiękł.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Kruche_ciasto_z_rabarbarem_i_beza-21294p.html