Składniki: 500 g ziemniaków 120 g szynki drobno pokrojonej 100 g bułki tartej 130 ml gęstej śmietany (18%) 1 jajko gałązki natki pietruszki gałązki natki pietruszki 2 łyżki startego na tarce sera żółtego odrobina startej gałki muszkatołowej sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obrałam i ugotowałam w osolonej wodzie. Smażyłam na średnim gazie z obu stron na złoty kolor. Obtoczyłam w bułce tartej i przekładałam na patelnię na rozgrzany olej. Z braku tych serów z powodzeniem można zastąpić je Parmezanem, Emmentalerem lub po prostu Goudą. Racuszki bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i z mięciutkim środkiem... Do miski wsypałam ok. 70 g bułki tartej (resztę zostawiłam), wbiłam jajko i wlałam śmietanę.