Makaron penne z anchois

La
Makarony
03.05.2016 10:37
Makaron penne z anchois
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

Makaron Penne

5 filecików anchois

Pęczek bazylii

Pół cebuli

1 ząbek czosnku

25 g orzeszków pinii

Połowa pomarańczy

25 g rodzynek

Pół cytryny

Sól, pieprz

Przepis

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg zaleceń producenta, czyli 8 minut.

Na patelnię wlewamy oliwę uzyskaną z anchois i wrzucamy fileciki. Przesmażamy je, a następnie dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek.

Potem dodajemy orzeszki pinii, rodzynki i łączymy wszystko z przygotowanym wcześniej makaronem. Całość mieszamy

Na koniec dorzucamy skórkę otartą z cytrusów oraz sok z połowy cytryny, aby uzyskać lekko kwaskowaty i świeży smak potrawy, dekorujemy bazylią, smacznego:)