- Czas gotowania: 15 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
Makaron Penne
5 filecików anchois
Pęczek bazylii
Pół cebuli
1 ząbek czosnku
25 g orzeszków pinii
Połowa pomarańczy
25 g rodzynek
Pół cytryny
Sól, pieprz
Przepis
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg zaleceń producenta, czyli 8 minut.
Na patelnię wlewamy oliwę uzyskaną z anchois i wrzucamy fileciki. Przesmażamy je, a następnie dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek.
Potem dodajemy orzeszki pinii, rodzynki i łączymy wszystko z przygotowanym wcześniej makaronem. Całość mieszamy
Na koniec dorzucamy skórkę otartą z cytrusów oraz sok z połowy cytryny, aby uzyskać lekko kwaskowaty i świeży smak potrawy, dekorujemy bazylią, smacznego:)