Pierożki tortellini gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Polecam :) Skladniki - 200 gram kolorowego tortellini - pół czerwonej, pół zielonej i pół żółtej papryki - mała puszeczka kukurydzy - 10-12 szt. Paprykę i pieczarki kroję w kosteczkę, szynkę w paseczki, szczypiorek siekam drobno, dodaję ostudzone tortellini, odsączoną kukurydzę i majonez. dużych pieczarek marynowanych Orzech - 40 dkg szynki w kawałku - szczypiorek lub zielona cebulka - sól, pieprz - 2-3 łyżki majonezu Dzisiejsza propozycja to kolorowa, bardzo pożywna sałatka, doskonale nadająca się na drugie śniadanie do pracy, lekki obiad czy kolację.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2016/05/saatka-z-pierozkami-tortellini-szynka-i.html