Kremowe risotto ze szparagami

Małgorzata
Fit
28.04.2016 8:15
Kremowe risotto ze szparagami

Przepis na 4 porcje - 1 porcja to około 570 kcal - tyle mniej więcej kcal ma obiad w diecie 1800 kcal , przy 5-ciu posiłkach dziennie :) ( białko - 18,5 g, tłuszcz - 23g, węglowodany - 74g, błonnik - 4,4g) Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram czwartek, 28 kwietnia 2016 Kremowe risotto ze szparagami Autor: Małgorzata Chyla o 07:39:00 Etykiety: parmezan, przepis na risotto, przepisy na szparagi, risotto, risotto ze szparagami, szparagi, szparagi przepisy, uncle bens, zielone szparagi Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) SKŁADNIKI 4 łyżki masła 300 g zielonych szparagów 1 mała biała cebula 100 ml białego wytrawnego wina 2 szklanki ryżu do risotto (u mnie Uncle Bens) 750 ml gorącego bulionu drobiowego sól,pieprz 1 łyżeczka tymianku 80 g parmezanu PRZYGOTOWANIE Szparagi oczyszczamy, odrywamy zdrewniałe końcówki i kroimy wszystkie na 4 części. Inspiracja na risotto zrodziła się bowiem po tym, jak zgłosiłam kilka moich ryżowych przepisów do konkursu dla bloggerów kulinarnych na stronie http://www.zostanszefemkuchni.pl/. Przepyszny przepis na risotto ze szparagami - kremowe, maślane, mmmm......... dla mnie, miłośniczki zielonych szparagów - REWELACJA :) W garnku na 2 łyżkach masła szklimy ją na złoto. Gotując na małym ogniu dodajemy stopniowo po jednej chochli bulionu, aż do całkowitego wchłonięcia przez ryż. Dodajemy pozostałą łyżkę masła, 2/3 parmezanu, mieszamy i przykrywamy na 3-4 minuty. Kiedy zobaczyłam ryż do risotto wiedziałam od razu, że zrobię je z moimi ukochanymi szparagami. Podsmażamy na 1 łyżce masła przez 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2016/04/kremowe-risotto-ze-szparagami.html