3.5.3208 Na bogu znajdziesz też przepisy na inne domowe likiery: English version Vegan Coconut Liqueur Recipe 50 g shredded coconut 150 ml of vodka (or 200 ml if you want stronger) 400 ml coconut milk 100 g powdered sugar (or more if you want more sweet) ad. 200 ml coconut milk Put shredded coconut and vodka in jar, cover and set aside for 4 days. Drukuj Wegański Likier Kokosowy Pyszny likier na mleczku kokosowym Składniki 50 g wiórek kokosowych 150 - 200 ml wódki (w zależności jak mocny ma być likier) 400 ml mleka kokosowego 100 g cukru pudru ew. 200 ml mleczka kokosowego dodatkowo Przygotowanie Wiórki kokosowe zalej wódką i odstaw na minimum 4 dni pod przykryciem. Moja wersja (ze 100g cukru pudru) jest średnio słodka – znaczy dla mnie bardzo słodka, ale ja mało słodkości jadam, więc dla fanów mocno słodkich smaków może to być za mało. Jeśli wiórki wchłonęły cały alkohol i nie ma płynu do odciśnięcia zalej je 200 ml mleczka kokosowego i wtedy wyciśnij. Ponieważ różne wiórki (od różnych firm) różnie wchłaniają alkohol może się tak przytrafić, że wiórki wchłoną cały alkohol i nie będzie co z nich wyciskać. If the coconut absorbed all the alcohol and there is no liquid to strain, pour 200 ml of coconut milk and then strain it. If you want more sweet liqueur to add more powdered sugar. Remove the pot from the heat and set aside to cool. Mix with coconut alhocol and pour into bootle. Nie masz podstaw do obaw, po prostu to trochę inna wersja likieru kokosowego, gdzie zamiast mleka skondensowanego użyłam mleczka kokosowego. Przestudzone mleko z cukrem wymieszaj z alkoholem i dodaj alkohol (wódkę wyciśniętą z wiórek). W zależności od tego jak słodkie likiery lubisz daj więcej lub mniej cukru pudru. Jeśli tak się stanie, wlej do nich małą puszkę mleczka kokosowego i wtedy wyciśnij akohol.