Składniki: główka młodej kapusty ok 300 g piersi z kurczaka lub innego mięsa 1-2 pętka kiełbasy 2 marchewki 2 różnokolorowe papryki (u mnie kawałek czerwonej, zielonej i żółtej) pęczek koperku 3 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu sól, pieprz, papryka słodka i ostra Przygotowanie Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce o dość grubych oczkach. Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i jeszcze chwilę smażymy. Przepis na smaczny, lekki bigos z młodej kapusty z koperkiem i papryką. Gotujemy jeszcze kilka minut na małym gazie, posypujemy posiekanym koperkiem, ew. doprawiamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2014/07/bigos-z-mlodej-kapusty-z-papryka/