Korzystajcie z ich dobroci :) SKŁADNIKI ( dla 1 osoby - 259 kcal) 1 jajko 4 łyżki otrębów pszennych 1/2 szklanki mleka 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 banana 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki masła PRZYGOTOWANIE Jajko mieszamy z otrębami, mlekiem, jogurtem i 1/2 łyżeczki cynamonu. Smacznego :) Porcja - 259 kcal, w tym : - białka - 15,1 g - tłuszcz - 10,3 g - węglowodany - 35,4 g - błonnik - 9,9 g Zapraszam na Fanpage FB i Instagram środa, 20 kwietnia 2016 Dietetyczny omlet z otrębami,bananem i cynamonem Świetny przepis na śniadanie nie tylko dla dbających o linię ;) Otręby pszenne są niezwykle bogate w błonnik, witaminy z grupy B wspomagające metabolizm i pracę układu nerwowego, witaminę E (witamina młodości) oraz żelazo, potas, cynk, magnez i miedź.