Bogaty cebulak obiadowy

Kasia
Obiad
20.04.2016 8:35
Bogaty cebulak obiadowy

Porcja na 6 osób - blacha duża z piekarnika Składniki: 300 g mąki 125 ml mleka 20 g świeżych drożdży 80 g masła szczypta soli farsz 1,5 kg cebuli pociętej w piórka 100 g wędzonego boczku 200 ml śmietany 18% 4 jajka sól i pieprz do smaku Przygotowanie: W małej miseczce robimy rozczyn - drożdże, cukier i 3 łyżki ciepłego mleka, odstawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz: boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy na patelni, dodajemy cebulę aby delikatnie ją zeszklić. Całość pieczemy ok 30 minut w rozgrzanym piekarniku na 200C. Ostatnio objadałam się mini cebulakami, dlatego postanowiłam przygotować w domu wersję obiadową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2016/04/cebulak-na-obiad.html