- Czas gotowania: 40 min
- Czas przygotowania: 30 min
Składniki
Ciasto:
9 białek
1,5 szklanki cukru pudru
1,5 szklanki suchego maku
1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych
Masa:
1,5 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
2 cukry waniliowe
Przepis
Masa:
Do 0,5 szklanki mleka dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej
i to wszystko mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka.
Następnie po ostudzeniu przygotowany budyń wyrabiamy z kostką masła.
Przygotowanie ciasta:
Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier, suchy mak i wiórki.
Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.
Na ciasto nakładamy masę.
3 paczki herbatników moczymy w wódce lub spirytusie.
Układamy je na kremie i polewamy dowolną polewą czekoladową.
Smacznego!