Składniki: (na dwie małe kokilki) 2 bułki (mogą być lekko czerstwe) lub 4 kromki chałki lub chleba. 1 jajko 240 ml mleka 2 łyżeczki cukru 4 łyżki dżemu gruszkowego lub innego Wykonanie: Połowę pokrojonych bułek ułożyć na dnie kokilek i posypać połową cukru i zalać połową mleka z jajkiem. Trochę przypomina mi jedno ze śniadań mojego dzieciństwa czyli lekko czerstwą bułkę zalewaną ciepłym mlekiem i posypywaną cukrem, wtedy to była pychota :) Taki pudding to trochę bardziej wyszukana wersja mojego dziecięcego śniadania do którego można dodać sezonowe lub suszone owoce, dżem czy orzechy. To już kolejny weekend, w którym postanowiłam wziąć udział w wypiekaniu na śniadanie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://piekielnakuchniaanety.blogspot.com/2016/04/pudding-chlebowy-z-dzemem-gruszkowym.html