Burgery mają to do siebie, ze możemy je dowolnie modyfikować i dodawać to, co najbardziej lubimy, ja przedstawiam Wam swoje dwie wersje: Składniki: mięso: - 0,5kg mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) - 1 mała cebula - 2 ząbki czosnku - jajko - 3 łyżki kszy mannej - sól, pieprz - zioła prowansalskie - +ser żółty sos: - 1 łyżka musztardy - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka ketchupu Wersja I - 5 liści kapusty pekińskiej - 1 duża marchewka - +łyżeczka cukru, sól, pieprz - pomidor - ogórek kiszony - 3 kajzerki z makiem Wersja II - 3 liście sałaty lodowej - pomidor - 2-3 rzodkiewki - kilka plasterków ogórka zielonego - mała cebula - bułka razowa Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na 5 minut przed końcem na mięcie układamy po kawałku sera żółtego, a na blasze układamy dodatkowo bułki przekrojone na pół. Robimy surówkę: Liście kapusty drobno siekamy, a marchewkę tarkujemy na grubych oczkach, doprawiamy i rękoma mieszamy starając się wszystko ścisnąć ze sobą.