Roladki z udek kurczaka

Ewa
Obiad
05.04.2016 19:52
Roladki z udek kurczaka

Do przygotowania naszych roladek potrzebować będziemy: 6 dużych ćwiartek z kurczaka, 1 ⁄ 2 kg mięsa mielonego, ⁄ kg mięsa mielonego, musztardę, 1 ⁄ 2 papryki czerwonej, ⁄ papryki czerwonej, ząbek czosnku, 1 ⁄ 2 łyżeczki mielonej kolendry, ⁄ łyżeczki mielonej kolendry, natkę koperku, sól, pieprz, folię aluminiową. Tak przyrządzone mięso można podawać zarówno jako danie główne na ciepło do obiadu, jak i na zimno, jako dodatek do kanapek. Wystarczy po podzieleniu na porcje, ułożyć je ponownie na blaszce i zapiec w piekarniku (nagrzanym do 190 stopni Celsjusza) przez 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy w folii na kratce aż do całkowitego wystudzenia mięsa. Mięso można podawać na zimno lub na ciepło. Na ułożonym (w jeden długi kawałek) mięsie z udek wykładamy wcześniej przygotowany farsz. Zwijamy dość ciasno całe mięso w wałek i układamy je na płacie folii aluminiowej. Układamy go w ten sposób, aby farsz tworzył wałek umieszczony na środku naszego mięsnego płata. Jeżeli znudziły Wam się już pieczone lub duszone udka drobiowe jako mięsny dodatek do obiadów, a nadal chcecie przyrządzić coś smacznego z drobiu, to polecam Wam ten przepis. Tak zawiniętą roladę umieszczamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do temperatury 190 stopni Celsjusza piekarnika. Mięso myjemy, osuszamy i oddzielamy od kości, tak aby uzyskać jeden jak największy kawałek mięsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.satinn.pl/coolinarki/roladki-z-udek-kurczaka/