Nadziewane kaszą jaglaną i warzywami, w towarzystwie kurczaka - polecam wszystkim dbającym o linię :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja(2 połówki) -ok. 300 kcal 4 średnie cukinie (250-300 g każda) 1 woreczek kaszy jaglanej 400 g filetu z piersi kurczaka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 150 g zielonej fasolki mrożonej 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki curry 1 Smacznego :) wtorek, 5 kwietnia 2016 Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kurczakiem i warzywami Autor: Małgorzata Chyla o 09:18:00 Etykiety: cukinia, cukinia faszerowana, cukinia faszerowana kaszą jaglaną, cukinia z kurczakiem, cukinia z warzywami, kasza jaglana, kasza jaglana przepisy, kasza z warzywami, kurczak, nadziewana cukinia Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na 1 łyżeczce oliwy (pozostałą część zostawiamy do cukinii). dodajemy wraz z ugotowaną kaszą do kurczaka, doprawiamy curry i przecierem. Cukinie szorujemy, przekrawamy wzdłuż na połówki i usuwamy przy pomocy łyżki gniazda nasienne. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pyszne, lekkie danie z cukinią w roli głównej.