Pasta bezjajeczna

Konrad
Śniadania
04.04.2016 8:44
Pasta bezjajeczna

O ile tofucznica czy sojonez były w moim jadłospisie dość szybko wprowadzone (zapewne za sprawą ciągoty do tych smaków), o tyle o paście nawet nie pomyślałem, ale do czasu.. Ingredients - 400g CiecierzycaJuż ugotowanej - 150g Wegański majonez - 1 łyżeczka Czarna sól - Pieprz czarnydo smaku - 1 pęczek Szczypiorek Pasta bezjajeczna z ciecierzycy Kolejna rzecz przypominająca mi dzieciństwo. Na wierzchu kanapek czasami można było znaleźć pomidora lub ogórka, ale był to rzadko dodawany i w moim odczuciu zbędny dodatek. Jeśli chcesz sam zjeść bez ich dodatku, droga wolna, ale nie odbieraj przyjemności z jedzenia osobom, którym zaserwujesz 😉 Wszystkie składniki poza szczypiorkiem umieść w kielichu blendera lub w misce, jeśli używasz blendera ręcznego. Jeśli nie wiesz jak gotować strączki, sprawdź koniecznie poradnik: Jak ugotować fasolę i inne strączki? Za czasów podstawówki zajadałem się świeżym pieczywem (najlepiej zwykłe białe bułki) posmarowanym na bogato zarówno masłem, jak i pastą jajeczną. W jej wykonaniu była inna (bodajże z dodatkiem kaszy jaglanej lub tofu). w minione święta wielkanocne przy stole zasiadłem z siostrą oraz mamą (obie są również wegankami). Bardzo prosta do zrobienia i szybka (pod warunkiem, że mamy sojonez, ale jego też się szybko robi 😉 ). Do podania polecam świeże pieczywo, a do wmieszania w pastę bezjajeczną szczypiorek lub ewentualnie zieloną cebulkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.blendman.pl/pasty-i-sosy/pasta-bezjajeczna/