Dodatkowo 1 paczka herbatników 100 g czekolady Składanie ciasta 1 blat biszkoptu 1/2 masy 1 blat biszkoptu pozostała część masy (ale zostawić dwie czubate łyżki) herbatniki posmarować delikatnie masą posypać resztą słonecznika polać rozpuszczoną czekoladą ciasto wesoły słonecznik Masa 400 g słonecznika łuskanego 4 łyżki mleka 120 g masła+ 500 g masła 1 puszka kajmaku (ale nie masy krówkowej) 120 g masła rozpuścić, dodać mleko i słonecznik. Szczególnie polecam ciasto kakowo-kokosowe z masą serową Źródło Ciasta S. Anastazji Biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a następnie dodawać cukier stale ubijając. Wszystko razem smażyć około 10 minut stale mieszając, a następnie wyłożyć na blaszkę i piec w 180 stopniach na złoty kolor, ale od czasu do czasu pomieszać. Do ubitej masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia się składników Blaszkę o wymiarach 38x23 cm wyłożyć na dnie papierem.