Jajka z pastą chrzanową

Monika

Wielkanoc

25.03.2016 15:14

Jajka z pastą chrzanową

U mnie takie typowo wielkanocne dodatki czyli chrzan i rzeżucha. składniki: 5 jajek 100 g zmielonego sera ( taki jak na sernik) 1 łyżka tartego chrzanu świeżo zmielony czarny pieprz rzeżucha Takie jajeczka doskonale sprawdzą się też jako przekąska na imprezowym stole i oczywiście nie może ich zabraknąć na wielkanocnym stole. Dodać do nich zmielony ser oraz tarty chrzan i wszystko utrzeć łyżką na jednolita masę. Ułożyć na talerzu posypać rzeżuchą oraz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Faszerowane jajeczka to idealna propozycja na pyszne śniadanko. Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żółtka.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/03/jajka-z-pasta-chrzanowa.html