Przepis na 24 Babeczki z czekoladą i migdałami:. Składniki: 1 szklanka* mąki pszennej 1/3 szklanki* mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/3 szklanki* cukru pudru 100 g masła 1/3 łyżeczki sody * szklanka ma pojemność 250 ml 24 śliwki namoczone w rumie 100 g gorzkiej czekolady i 100 g mlecznej czekolady 50 ml śmietanki 30% 1 łyżka masła migdały kandyzowana skórka pomarańczowa Przygotowanie: Do wypełnienia babeczek przygotowałam śliwki oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, śmietankę i masło, a do dekorowania babeczek wielkanocnych wykorzystałam migdały, kandyzowaną skórki pomarańczową. W zeszłym roku proponowałam Wam przygotować Wielkanocne babeczki z pomadą i bakaliami, moja tegoroczna propozycja to Wielkanocne babeczki z czekoladą i migdałami, w ich środku ukryta jest suszona śliwka wcześniej namoczona w rumie. Wielkanocne babeczki z czekoladą i migdałami są bardzo delikatne i kruche, z tego ciasta można też przygotować ciasteczka wielkanocne czy ekspresowe mazurki. Odrywamy kawałki ciasta i wyklejamy nim foremki na babeczki, foremki układamy na blasze i pieczemy babeczki w temperaturze 160 C około 15 minut.