- Jajka kroimy na połówki, delikatnie wyciągamy żółtka, które mieszamy z posiekaną natką pietruszki a następnie łączymy z papryką i śmietanką. Składniki: - 5 jajek (ugotowanych na twardo) - 150 ml śmietany kremówki - 1 czerwona papryka - natka pietruszki (mała garść) - sól, pieprz - Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego. Następnie ściągamy skórę z papryki a resztę blendujemy na gładką masę. Po tym czasie przykrywamy szczelnie folią spożywczą na kilka minut. - W innym naczyniu ubijamy śmietankę na sztywną pianę. - Wyciskamy odpowiednią ilość masy w miejsca, gdzie były żółtka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tagebuchpopolsku.blogspot.de/2016/03/jajka-faszerowane-pasta-z-pieczonej.html