SKŁADNIKI: - łyżka oleju kokosowego - 2 ząbki czosnku - makaron ryżowy 200 g - sok wyciśnięty z połowy limonki - garść grzybów mun - podwójna pierś z kurczaka - przyprawa do kurczaka - 2 marchewki - papryka czerwona - papryka żółta - 4 łyżki sosu sojowego - płaska łyżka papryki ostrej - płaska łyżka papryki słodkiej - 4 łyżki kukurydzy z puszki Do podania: - świeża pietruszka lub kolendra - 3 łyżki sezamu W czasie, kiedy warzywa z kurczakiem będą się smażyć, gotujemy duży garnek wody z łyżką soli. Dodajemy odcedzone grzyby mun oraz 4 łyżki kukurydzy z puszki. Na patelni albo w woku rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego i dodajemy posiekany w plastry czosnek. Doprawiamy sosem sojowym, sokiem z limonki oraz papryką w proszku.