Zainteresowanych odsyłam do strony z ich śródziemnomorskimi Składniki: na średniej wielkości naczynie żaroodporne 400 g makaronu penne Podravka 500 g toskańskiego sosu pomidorowego Podravka 500 g mięsa mielonego 100 g sera żółtego 1 biała część pora 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego czosnku pieprz, sól do smaku 1 łyżka oleju 1 łyżka masła opcjonalnie świeża bazylia do podania Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu, odcedzam i pozostawiam do ostygnięcia. Naczynie żaroodporne średniej wielkości smaruję delikatnie masłem, na dno układam połowę makaronu, na makaron wykładam połowę przygotowanego sosu, który posypuję serem żółtym. Dzięki połączeniu makaronu penne, mięsa mielonego i toskańskiego sosu pomidorowegopowstała poniższa zapiekanka makaronowa.to chorwacka firma, która od lat działa na polskim rynku. Pora siekam w talarki, na patelni rozgrzewam masło i podsmażam go przez kilka minut, aż zmięknie, następnie przekładam na talerz. Oferowane produkty są wyjątkowo aromatyczne i pełne smaku, powstają na bazie warzyw dojrzewających w słońcu południowej Europy, bez konserwantów. Oferowane produkty są wyjątkowo aromatyczne i pełne smaku, powstają na bazie warzyw dojrzewających w słońcu południowej Europy, bez konserwantów. Całość doprowadzam do zagotowania na najmniejszym ogniu, a w tym czasie ścieram ser żółty na tarce o grubych oczkach. Dlatego też w te ostatnio pochmurne dni postanowiłam przygotować danie bazujące na składnikach rodem z Południowej Europy. Dodatkową przyczyną była marka, od której otrzymałam paczkę z produktami, które idealnie nadają się do przygotowania potraw charakterystycznych dla kuchni śródziemnomorskiej.